Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet      

Hej!

Som ordförande funderar man alltid på hur vi ska få klubben mer livskraftig. Den stora frågan är alltid att rekrytera fler och yngre medlemmar. Så långt allt väl. Sedan kommer frågan, hur ska detta gå till?

I våra kretsar så pratar vi alltid om att alla föreningar har samma problem. Det är ett samhällsproblem att färre vill engagera sig. Eller kan det vara så att vår verksamhet gått ur tiden?

Det vi inte bör tvivla på är att våra motorcyklar är ointressanta. Det är definitivt tvärtom. Inom klubben har vi mycket intressanta objekt som borde intressera fler. Frågan är hur vi visar upp det?

Vi har en hög medelålder i klubben. Visst, vi är piggare som åldringar nu, än för 15 år sedan. Vi måste trots detta sänka vår medelålder. Hur ska vi få in fler yngre medlemmar?

Vi har mopeder i vårt syfte. Där är våra aktiviteter ganska svaga. Hur ändrar vi detta?

Jag tror att vi måste hitta svaren på dessa frågor. Gör vi det så kommer klubben att öka medlemsantalet och därmed synas mer.

Vi ska öka diskussionen om de stora frågorna. Vi ska vara beredda att förändra vår verksamhet. Vi ska visa upp vår skatt av veteranmotorcyklar. Vi måste helt enkelt hitta rätt. 

Jag uppmanar alla våra medlemmar att delta i våra aktiviteter och ta med Era (yngre) kompisar, värva dem till klubben. 

MCHK Stockholm är Stockholms bästa mc-klubb. Vi har de snyggaste och häftigaste motorcyklarna i stan. Vi har bara intresserade och trevliga medlemmar. Vi ses på hojen.

Torsten Wohlin
Ordf. MCHK Stockholm