Höstutflykt 2020

  • 19 dec 2020

Målet för årets höstutflykt var Stavsnäs by som är en gammal by från 1700-talet grundad av fiskebönder på Fågelbrolandet.

Idag är de flesta husen fritidsboenden.
Cirka 30 morgonpigga deltagare dök upp på Flatenbadets parkering, där vi startade. För att undvika en lång kolonn med risk för köbildning och irriterade medtrafikanter delade vi in oss i fem grupper, med en ledare per grupp, som startade med 2 minuters mellanrum.
Vi körde förbi Hellasgården och in på gamla Värmdövägen och efter en avstickare ner till Velamsund fortsatte vi mot Ingarö.

Redan vid Velamsund hade vi tappat en grupp på fem personer, som vi senare träffade på på Ingarö. Efter ett kort stopp vid Björkviks brygga på Ingarö bar det av till Stavsnäs by, där det var dags att intaga den medhavda matsäcken. Från Stavsnäs by var det fri åkning hem. Den totala körsträckan blev cirka 15 mil.

Vädret var perfekt för hojåkning och trafiken flöt på bra utan långa köer. Snart är åk-säsongen över och det dags för våra månadsträffar på Köksälvan med många intressanta föredrag. Första mötet är onsdagen 7 oktober.

Se bilder från utflykten

Hälsningar / Göran Hjertstedt ordf. MCHK Stockholm