MCHK Stocholms Avrostning 2 maj

  • 2 maj 2021

MCHK Stocholms Avrostning sön 2 maj 2021

MCHK:s Avrostning är ett säkert vårtecken. I år träffades 19 medlemmar vid Shell i Botkyrka för vidare körning till Södertälje via den krokiga Vällingevägen. Vädret var fint även om det emellanåt var lite kyligt.

På Scanias parkering träffade vi förtruppen bestående av Irene Gunnarsson, Bosse Skoglar och Lennart Lagervall som hade arrangerat en broms- och en lågfarts manöverbana.

Deltagarna skulle utföra bromsprover vid ca. 40 km/h till stillastående med enbart frambroms, bakbroms och kombinerat bak-och frambroms. Flera var ovana med att hantera frambromsen, men märkte snabbt hur effektiv den är vid försiktigt användande.

Manöverprovet gick ut på att i krypfart köra i en 8:a från vänster och höger inkluderande två koner. Det gick bra även om några körde mycket stora 8:or!

När vi var klara med Avrostningen delade vi upp oss i tre grupper och körde gamla Nyköpingsvägen till Trosa där vi, på bryggan vid marinan, inmundigade medhavd matsäck.

Det var trevligt att så många ställde upp med tanke på de osäkra väderutsikterna. Från Trosa var det fri åkning hem. Totalt blev det ca. 20 mil

Göran Hjertstedt