MCHK Stockholms Juliutflykt 2021

  • 16 jul 2021

image: MCHK Stockholms Juliutflykt 2021

Ryskt sidovagnsekipage inför starten på Juliutflykten

 

Väderprognosen inför söndagens utflykt såg inget vidare, ut under början av veckan, men den förbättrades stadigt och till sist blev det perfekt hojväder. 36 hojåkare och en hund, 26 medlemmar och 10 potentiellt nya medlemmar, dök upp vid Café Spiltan i Upplands Väsby på söndagmorron. Som vanligt dominerade 80-talshojar men ett tiotal fina klassiker från 50-och 60-talet samt två ”äldre” sidovagnsekipage kom också.

För att undvika att en grupp på 36 hojåkare skulle ge sig iväg i en enda lång kolonn delade vi upp oss i fyra mindre grupper, där de som ville ta det lugnt körde i sista gruppen. Gruppkörningen fungerade tillfredsställande men måste förbättras till Augustiutflykten med exv. tillämpningen av ”danska svängar”, den som kommer får se vad det innebär.

Torsten Wohlin hade lagt upp en bana på ca. 14 mil från Spiltan via Lunda, Rånäs, Gottröra, Roslagsstoppet och tillbaks till Spiltan. Slingriga fina vägar med förhållandevis lite trafik.

Första stoppet var vid Lunda kyrka där vi fick och oss en bensträckare och en kopp medhavd kaffe, tyvärr så bjöd inte Lunda församling på kyrkkaffe, så de som glömt att ta med fika var lite besvikna. Nästa stopp blev det lilla bruket Rånäs som är Upplands sydligaste Vallonbruk.

Från Rånäs gick färden vidare mot Gottröra därefter till det efterlängtade Roslagsstoppet för en lätt lunch. Sista sträckan körde vi på den gla. Norrtäljevägen till Brottby och därifrån tillbaks till Spiltan. Utflykten blev lyckad med ett stort deltagande men tyvärr också med en mindre avåkning som resulterade i en bruten arm och en skrapad hoj.

Ett stort tack till alla deltagarna och speciellt till de fem gruppledarna som såg till att hålla ordning på gruppen.

Göran Hjertstedt
Ordförande MCHK Stockholm