KickRundan 15 aug. 2021

  • 17 aug 2021

image: KickRundan 15 aug. 2021

KickRundan riktade sig till ägare av äldre motorcyklar med kick.

Upplägget var en kortare utflykt med mycket tid för social samvaro. Det kom 28 deltagare varav de flesta hojar hade kick samt några deltagare med kicken i ryggsäcken!

Väderprognosen visade på lätta regnskurar vilket säkert avhöll flera från att plocka ut sina klenoder med kick. Väderprognosen till trots fick vi fint väder utan regn men något blåsigt.

Vi träffades vid Brostugan intill Drottningholms slott. Vi delade upp oss i två grupper, en långsammare och en snabbare, och körde på fina slingriga vägar, först på Lovön och sedan vidare på Färingsö. Första bensträckaren var vid Svartsjö slott där vi fick invänta en deltagare som kört mot Ekerö istället för Färingsö.

Många av oss som varken kände till Lovön eller Färingsö blev förvånade över hur vackert landskapet är hur många kyrkor det finns på öarna. De flesta mindre vägar är asfalterade och under sommaren finns det många trevliga caféer att besöka.  Vi kan varmt rekommendera en hojrunda på dessa öar men undvik rusningstrafiken som kan förvandla vägarna till långa parkeringsplatser.

Vi avslutade med lunchfika på Brostugan.

Göran Hjertstedt
Ordf. MCHK Stockholm