MCHK Stockholm Höstutflykt

  • 28 sep 2021

Sista utflykten för i år

I år hade vi förlagt Höstutflykten till Södertörn. Uppslutningen var god med ca. 35 glada knuttar/-or och två hundar som mötte upp vid Shell i Botkyrka. Vi delade upp oss i tre grupper och körde via Glömsta- och Huddingevägen över Pålamalm in på Slingerbulten och ner till Västerby Bygdegård där vi inväntade alla åkarna. Vid Västerby hade ett tiotal Ferraris samlats för en utflykt ner på Södertörn. Vi släppte iväg ”Ferrarisarna” för att slippa ha dem i bakhasorna.

Det var ett härligt sensommarväder med sol och ca. 18 grader. Det var få bilar ute på vägen däremot verkade många var ute för att plocka svamp och de störde ju inte oss. Första etappen gick till Nynäshamn via slingriga vägar ner till Ösmo och vidare på Gamla Nynäsvägen till hamnen i Nynäshamn. Där stannade vi en timme för fika och socialt umgänge. Från hamnen krypkörde vi den vackra Strandvägen ner till Lövhagen. Vi fick ömsom uppmuntrande och ömsom irriterade blickar från söndagsflanörerna som promenerade på Strandvägen.

Från Nynäshamn körde vi en mycket kuperad väg upp till Stora Vika, en av deltagarna påstod att det här området är den mest alplika terrängen i Stockholmsområdet, allting är relativt så låt gå för det.

Från Stora Vika körde vi till Rosenhill där rundan avslutades. Några stannade för lunch, andra körde till Västerby och de övriga körde hem. Rundan blev ca. 12 mil.

Göran Hjertstedt
Ordf. MCHK Stockholm