Månadsmöte 11 januari 2023

  • 21 jan 2023

Bertil Danfors inleder årets första månadsmöte med att berätta om renoveringen av sin Honda CB900 F Bol d´Or från 1981. Bland annat:)

 

Årets första månadsmöte på Föreningen Jakobsbergs Gård i Bredäng var välbesökt, 35 personer närmare bestämt. Stämningen var hög och kaffet gott. Dagens föreläsare, Bertil Danfors var redo, projektor och duk på plats men en adapter krånglade och höll på att äventyra föreläsningen. Men Bertil är inte den som ger upp i första taget. Med bildspelet för sitt inre ställde han sig upp och tog oss med på sin resa med hojar. Och vilken resa! Med personligt tilltal, humor och många intressanta tekniska detaljer fick vi följa med Bertil på två hjul in i lumpen via enduro till en pizzeria i Västerås. Kvällens tema var Bertils renovering av sin Honda CB900 F Bol d´Or från 1981. Särskilt intressant var att Bertil, som ung man, ägde denna hoj två år under 80-talet. 2020 lyckades Bertil spåra Hondan till just Västerås vilket ledde till ett återköp. Efter att ha kört Hondan sommaren 2021 bestämde Bertil sig för att renovera den till ursprungligt skick.

Ram redo för lackning.

 

Färdiglackad.

 

Den renoverade motorn.

Färdigrenoverad motor.

 

Mätarna efter en runda i England.

Mätarna efter ett varv i England.

 

 

Den färdiga hojen.

Den färdigrenoverade hojen. "Bättre än ny".

 

Vi ses den 1 februari, då kommer Bo Skoglar att berätta om hur han byggde om en BMW för sidovagnsbruk. Det vill vi inte missa!

Vid pennan Anne-Li