Månadsmöte 1 februari 2023

  • 10 feb 2023

Inför 25 engagerade åhörare berättade Bosse Skoglar om hur det gick till när han  hängde på en sidovagn på sin BMW R 60.

Bosse framme vid duken.

Februari började på bästa möjliga sätt med fika och föreläsning på Jakobsbergs Gård i Bredäng. Inför 25 engagerade åhörare berättade Bosse Skoglar om hur det gick till när han  hängde på en sidovagn på sin BMW R 60 och han delade generöst med sig av tips och trix han lärde sig på vägen. SSK, Svenska sidovagnsklubben, är en bra start, där finns erfarenhet och goda kontakter samlat.

Man kan säga att Bosse började från början då Ducativagnen var vänsterställd med tre fästen, BMWs fästen sitter på höger sida och SSKs rekommendation är fyra vagnsfästen.

 

Ritning för att rikta hjulen samt placering av sidovagnshjulet i förhållande till bakhjulet.

För hoj med sidovagn krävs parkeringsbroms, stötdämparna ska ställas om, hjulen riktas och när hojen ökar i vikt från 200 kg till 270 kg måste utväxlingen givetvis ändras. Och ändrar man utväxlingen bak måste hastighetsmätare justeras. Ja, ni hör, Bosse, problemlösaren, har haft att göra. Sedan ska ju vagnen snyggas till och över tid också byta ut, till en Nimbus 51:a.

Uppgradering av sidovagn till en Nimbus 51:a. Mer komfort, både för passagerare och förare.

Slutligen, inför registreringsbesiktningen, glöm inte reflexen på sidovagnsskärmen. Roligt att så många medlemmar har erfarenhet av sidovagn, vi andra fick ta del av en hel del härliga minnesbilder.

Vi ses den 1 mars, då är det årsstämma och filmtajm.

 

Vid pennan, Anne-Li