Rapport från Avrostning Söndagen 7 maj

  • 22 maj 2023

Ett vårtecken - MCHK:s Avrostning

Trots lovande väderutsikter inför årets Avrostning var det endast 11 deltagare som mötte upp på Shellmacken i Botkyrka. Morgontemperaturen var ca. 10 grader men gick upp till ca. 16 grader under dagen.

Turen till Scanias parkering gick via den vackra Vällingevägen. Vid framkomsten tog Ian Lines och Lennart Lagervall emot os med väl förberedda banor: en för bromsprov, en slalomkörning och en för garagevändning.

Upplägget för bromsprovet var att efter en accelerationssträcka börja med att bara bromsa med bakbromsen därefter enbart med frambromsen och slutligen bromsa med både bak och frambroms samtidigt. Bromssträckan kunde avläsa med hjälp av koner uppmärkta med 5m, 10m och 15m. De flesta blev förvånade över den minimala skillnaden mellan enbart bromsning med frambromsen och bromsning med både bak och frambroms!

Slalomkörning gick bra för de flesta efter några träningsvarv, det var enbart föraren av en Guldvinge som, av förståeliga skäl, hade problem slalomkörningen. Garagevändningen hade de flesta problem med men då det var ett virtuellt garage blev det också en nyttig övning.Efter 1.1/2 timmes övningar packade vi ihop utrustningen och tog vägen via Pershagen till Skanssudet och färjan från Mörkö över till Södertörn.

Vårt fikamål var Eldtomta Café & Butik ett mycket populärt utflyktsmål för både hojåkare och vanliga människor.

Efter fikat styrde vi kosan mot Rosenhill och körde ”slingerbulten” via Västerhaninge tillbaks till Stockholm.

En mycket bra dag även om starten var lite kylig. Vi ses på Vårutflykten lördagen 3 juni som går till Custom Bike Show i Norrtälje.

Vid pennan: Göran Hjertstedt ordf. MCHK Stockholm