Norrtälje Custom Bike Show

  • 14 jun 2023

image: Norrtälje Custom Bike Show

Sommarsäsongens första MCHK-utflykt gick norr ut. Närmare bestämt Norrtälje Custom Bike Show den 3 juni.

 

Kl 9 samlades ett tiotal morgonpigga entusiaster på Coops parkering i Arninge centrum och Torsten tog oss raka vägen, ja gamla vägen såklart, mot målet i Socitetsparken. På turens gång anslöt andra hojgäng med samma mål och vi var ett radband på ett hundratal cyklar som mullrade in i Norrtälje. Mäktigt!

Väl där var det fria aktiviteter och i grupper gick vi runt och spanade in utställningshojarna som var indelade i olika klasser. 

Den centrala tävlingskategorin HD Chopper var också mest extrem i sin estetiska bredd. Välarbetade och kompromisslösa långgafflar som kombinerar tunga motorer med lite otippad jugend, Sci-fi eller My Little Pony. Knasigt kul och bitvis mer konstverk än hoj.

I klassen som kanske är mest intressant för oss MCHK:are, Custom, vann ett hemmabygge från Åland med Japmotor flest av våra röster.

Det var extra roligt att det låg ett fotoalbum på sadeln med processbilder att bläddra i.

För en hojentusiast finns det oändligt med roliga, ovanliga och knäppa trender och detaljer att spana in och diskutera, både bland utställningshojar och de tusen parkerade hojarna i parken.

När vi var mätta på motorer fanns det mat på plats att stilla hungern med. Efter röstning var det fri hemåkning. Att solen sken på oss under utflykten var pricken över i:et på en rolig dag.

Vid pennan Anne-Li

PS. Vi noterade att det fanns rejält med ledig gräsmatta i Custom-klassen för MCHK-medlemmar att visa upp sina hoja på till nästa år. Ett lysande tillfälle för MCHK att synas, putsa hojarna och berätta om vår verksamhet. Det är egentligen bara att köra upp hojen och väl på plats anmäla sin hoj för utställning innan ett visst klockslag. Enkelt. Just saying.