Träffen i Vaxholm 1:a juli

  • 7 jul 2023

MCHK Stockholm, träff på hamnplan i Vaxholm

Träff i Vaxholm lördagen 1:a juli.

Istället för en traditionell utflykt, i samlad trupp, blev årets juliutflykt en träff i Vaxholms hamn. Då många av våra medlemmar inte vill köra i större grupper beslutade vi att anordna en träff på ett trevligt ställe och valet föll på hamnen i Vaxholm.


Svantes Husqvarna från 1927

Själv körde jag tillsammans med en annan medlem från Örbyhus i Norduppland och det blev ca. 20 mil på fina motorcykelvägar. Det förvånar mig hur många alternativa småvägar det finns som kan ta dig till samma mål!


Fin BMW 750cc från 1936

Vädret i lördags var perfekt för motorcykelåkning, ca. 22° och strålande sol. Drygt 25 medlemmar mötte upp på hamnplan av vilka hälften körde på äldre hojar, de äldsta en Husqvarna 500cc från 1927, en BMW 750cc från 1936 och en HD från 1936

Den goda uppslutningen tar vi som ett tecken på att våra medlemmar uppskattar denna typ av träffar samt att vi dessutom fick mycket uppmärksamhet från flanörerna i Vaxholm.  Kanske kan detta på sikt leda till några nya medlemmar.


Glassgubben i full gång.

För många var lördagen första dan på semester så det var fullt med besökare i hamnen och många kom förbi och tittade på våra hojar och ställde många frågor. Jag delade ut glass till våra medlemmar, vilket var mycket uppskattat.


Ibland kan det vara svårt att kicka igång med åskådare!

Med tanke på det positiva utfallet kommer vi att fortsätta med denna typ av träffar. Nästa aktivitet blir ”MC Nostalgi med fika” lördagen 5 aug., 11:00 till 15:00, på Föreningen Jakobsbergs Gård i Bredäng. Alla motorcyklar äldre än 20 år är välkomna.

Vid pennan Göran Hjertstedt