MC-Nostalgi med fika

  • 20 aug 2023

image: MC-Nostalgi med fika

Lördagen 5 aug. var det MC-Nostalgi med fika på Jakobsbergs Gård

MCHK Stockholm hyr in sig på Föreningen Jakobsbergs Gård i Bredäng där de också är medlemmar under det onödigt långa åkuppehållet kallat vinter. Där hålls föredrag, filmer, årsmöten och annat som håller oss flytande till våren kommer åter.

Som en motprestation anordnar klubben med en uppvisning av våra mc för grannar och närboende. Det blev mest en klubb för inbördes beundran vilket inte alls är fel och tokigt. Grannarna dök inte upp! Eftersom det inte handlade om långåkning utan bara en tur hemifrån och till Bredäng var det många som plockade fram sina klenoder.

Dessutom på en lördag så man slipper alla förödande köer på Essingeleden och liknande infarkter i stan. 

Ungefär 40 mc dök upp så länge jag var där.

Någon lyckades precis ta sig dit innan motorn skar. Det blev kärra hem ☹.

En krigsutrustad Ural fanns på plats. Revolverhölstret satt som det skulle men kulsprutan lämnades hemma. Den skulle gjort nytta i Ukraina idag där den en gång tillverkades. Den sista besökaren dök upp strax före kl 3 och då hade vi tyvärr packat ihop!Torsten Wohlin med sin fina Nimbus från 1952 och Hasse Eriksson med sin Ariel  från 1929.

Bo Willes, okänd och Göran Hjertstedt  jämför Triumph T120 från 1960 med Leifs Österbergs Suzuki T500 från 1969 och givetvis tyckte Göran att hans Triumph är det bästa valet!


Leonardo di Primos FN från 1937

Håkan Löfdahl med sin HD 1200 från 1947 med original sidovagn.


Här beundras Per Nordlunds 550cc Husqvarna mod. 180 från 1926


Daniel Danielsson med sin fina Laverda 750 GT från 1969.


Anders Dahlqvist med sin 69:a Triumph T120 och John Björk med sin Suzuki "Vattenbuffel" 


Hasses Ariel, som skar på väg till träffen, fick lift hem.


 

Det är inte varje dag man ser en polis-mc som chopper! Men vi fick göra det. Dan Vikström kom med sin unika mc som dessutom har en earlsgaffel. Speciellt bygge.

Vi fick också se Rörmokarens Svalan med NSU-motor. Den har all patina kvar, slitmärkena på tanken efter jobbarbrallorna, den specialsvetsade pakethållaren för att hålla unikaboxen och verktygsväskorna. Inte minst original röd färg som skiner igenom på tanken som någon gång målats om UTAN att ta bort Svalanmärket. Snyggt fordon med historia och proveniens.


"En katt bland hermelinerna" författaren med sin BMW C1 från 2001, också en veteran.

Vid pennan Lasse Johansson