Årsmöte 6 mars

  • 1 mar 2024

image: Årsmöte 6 mars

Onsdagen 6 mars kl. 19.30 gick årets årsmöte av stapeln.

Årsmötet inleddes med att Janne dukade fram nostalgifika till filmer som Tord samlat ihop från Stockholmsrallyt 2015 som cirkulerade kring Röda Cafét och ett MCHK Riks-race från Sörenstorpsloppet 2000. Det var roligt många hojar som åkte Stockholmsrallyt det året och vi fick med spänning följa en motvillig Vincent som till slut rullade iväg.

Bertil Danfors, årsmötets ordförande, tog oss igenom dagordningen där Göran Hjertberg, Torsten Wohlin och Lennart Lagervall redogjorde i nämda ordning mer ingående om föreningens verksamhetsberättelse, föreslagna stadgeändringar och föreningens ekonomi och budgetförslag för 2024.

Protokollet ligger uppe på hemsidan under fliken ”Om oss” för alla att ta del av. Väl värt att nämna är att medlemsavgiften kommer höjas med 50 kr till 250 kr med start 2025. Vi vill också välkomna vår nye styrelseledarmot Pablo Pons och Torsten Wohlin i sin nya roll som ordförande.

Med Bertil vid klubban genomfördes årsmötet som planerat och vid punkten övriga frågor startade Bosse Skoglar en diskussion kring det faktum att MCHK inte fanns representerade på årets MC-mässa. Lennart Hallme breddade frågan och hade en hel del tankeväckande information att delge. 

Årsmötet avslutades med att styrelsemedlemmarna Hasse Eriksson och avgående ordförande Göran Hjertstedt blev avtackade med ett kuvert som sades kunna växlas till bland annat olja, av vår nya ordförande Torsten. Göran avgår efter ett långt engagemang i både MCHK Riks men framför allt i MCHK Stockholm. 2020 valdes han till föreningens ordförande men innan dess var han sekreterare och har även arbetat i MCHKs tidningsredaktion. Nu ser han fram emot att delta i aktiviteter och själv köra Stockholmsrallyt. Vilket såklart är möjligt för alla medlemmar då styrelsearbetet fortsätter, nu i ledning av Torsten Wohlin.

 

Vid pennan,

Anne-Li

Foto: Hasse Eriksson