Folkfesten Custom Bike Show i Norrtälje

  • 2 jun 2024

Kan det bli för bra väder?

När klubben visar upp sina hojar på Custom Bike Show i Norrtälje den 1 juni är det nära.

Vi är 12 hojåkare som trotsar värmen och i samlad trupp puttrar upp mot Norrtälje i 60 knyck.

NV på väg

Hasse rullar av Husqvarna modell pålitlig från släpet

Väl framme är allt kungligt förberett, vi får snabbt en stämpel och med Torsten vid styret rullar vi in på området.

10 hojar kvalar in i Klassiker-klassen och kör till utställningsområdet och de moderna veteraner parkerar med övriga besökare. Roligt att Roger och Anders inte ger upp, även om Anders Triumph 1954 la av vid Mörby centrum tidigare på morgonen. Nu dyker de upp några timmar senare, Anders på en modernare cyklel.

För er som inte varit på Custom Bike Show kan det bäst beskrivas som en folkfest för hojintresserade. Tusentalet hojar runt området, och ännu fler besökare, matstånd, kommers och ett högtalarsystem som då och då kapar luftutrymmet. Den stora uppgiften på Custom Bike Show är att rösta fram hojar i de olika klasserna, så vi går runt i mindre grupper och lajvar domare.

Det är mycket att titta på, extrema custombyggen och ibland mer konst än hoj.

Längst framgaffel, flest ekrar vinner, eller?

Republiken Jämtland var representerad

Trångt, kul, knasigt och mycket att diskutera, analysera, ifrågasätta eller imponeras av. Det är folkfestsvårt att hålla ihop ett större gäng, men med moderna hjälpmedel gör vi så gott det går och lyckas samla ihop de flesta då och då.

Det mesta finns på området, men inte glass, så den intas på Stadshotellet vid Lilla torget

Kl. 15 är det prisutdelning och när vi försäkrat oss om att MCHK inte kammar hem någon vinst, den här gången, är det fri körning hemåt. Svens Honda cb 450 1969 snubblar på målsnöret strax söder om Norrtälje, elfel, med det löser ett batteribyte. Efter en lång dag i värmen är det skönt att kicka igång hojen, slå på A/C:n och rulla hemåt.

 

/Vid pennan Anne-Li